Dag 4 - 30 mei - Srinagar - de drijvende markt

PhotobucketSrinagar grenst aan het Dal Lake met zijn netwerk aan waterwegen. Op een traditionele shikara boot (grote kano) dobberen we vanmorgen al om 5.30 uur over het water op weg naar de drijvende groentemarkt. Elke ochtend is hier een drijvende markt in een uithoek van het meer.
De mensen komen in hun kano om de groenten en bloemen te verkopen die ze gekweekt hebben op de eilandjes en op de smalle stroken grond die her en der boven het wateroppervlak van het meer uitsteken.

PhotobucketAlle handel vindt plaats van boot tot boot. Leveranciers uit de stad varen hun schuit hierheen en onderhandelen over rapen, aardappels, spinazie, pompoenen, sjalotten, grote, dikke radijzen en aubergines. Jammer genoeg is het niet het juiste jaargetijde voor de drijvende bloemenmarkt. Buitenboordmotoren zijn verboden, waardoor alleen de peddel van de shikara man in het water is te horen en is het genieten van de stilte en in het voorbijglijden van de wit besneeuwde toppen van de bergen rondom.

Onderweg bewonderen we de woonboten en het uitzicht vanaf het meer op de bergen. Op het Dal Lake heb je schitterende woonboten die uit het koloniale tijdperk van de Britten stammen.
Photobucket
Kasjmir had tijdens de Britse overheersing een zekere mate van autonomie en de Maharadja van Kasjmir verbood de Britten landbezit in zijn provincie. De Britten losten dit probleem op door woonboten op het Dal Lake te bouwen.
Photobucket
Brood, vers gebakken in de klei oven
Photobucket
Deze baardman behoort tot
de Gujjar minderheid en
is aan het winkelen in Srinagar

1 opmerking:

 1. Julia Jaap en de rest1 juli 2011 om 19:58

  Hallo R en A,

  Mooie foto's en verhalen, kijken elke dag even
  naar het vervolg van jullie reis.
  Voorzichtig en geniet!

  Groetjes: Julia Jaap en de rest.

  BeantwoordenVerwijderen