Dag 15 - 10 juni - Leh - laatste dag

Photobucket

PhotobucketHet eerste dat op valt is het imposante, negen verdiepingen hoge oude koninklijke paleis, dat het stadje domineert. Men is bezig het te restaureren, maar dat is al enkele jaren het geval en niemand weet hoelang de werkzaamheden nog zullen duren.

De stad ligt op een hoogte van 3500 meter en elke helling voel je aan je longen. De eerste indruk: heel toeristisch, heel veel reis- en trekkerswinkels, tientallen souvenirwinkels met vooral Tibetaanse souvenirs, restaurants met veel westers eten, maar ook wel gezellig voor een paar dagen.

Ook een indruk: stoffige straatjes, rotzooi op straat, waar de loslopende koeien druk in aan het vreten zijn en honden die bij tientallen languit in de schaduw liggen te slapen. Een teleurstelling voor een ieder die voor de Tibetaanse cultuur komt, die moet je voornamelijk buiten Leh zoeken.

Photobucket


Photobucket
Karakterestieke hoed uit Ladakh
Zowel Tibetanen als moslims die beide het straatbeeld bepalen. Aan de ene kant van de weg een moskee, aan de andere kant een Tibetaanse tempel.


De jongere Tibetaanse mannen dragen westerse kleding, maar de vrouwen houden zich aan de Tibetaanse dracht, evenals de oudere mannen. Vaak houden zij een gebedsmolen in hun knoestige handen, terwijl hun lippen de woorden vormen van de mantra. Diepbruin verbrande gezichten, kraaloogjes, die ons nieuwsgierig opnemen. Oogjes die snel lachen.
Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten