Dag 17 Leh - de oude stad

De laatste dag in Leh, het is ook wel genoeg zo, we zijn wel een beetje uitgekeken op de souvenirwinkels, waar ze overal hetzelfde verkopen. Het "where you come from" van de winkeliers om ons binnen te lokken hebben we ook wel genoeg gehoord.

Toch zijn de westerse eethuisjes wel gemakkelijk. Vanmorgen begonnen met een goed ontbijt bij de German Bakkery, gelegen in een mooie tuin. Heerlijk in de schaduw onder de bomen met een krantje erbij. Opvallend zijn de fietsverhullende huwelijksadvertenties, zaken als kaste, huidskleur, genoten opleiding, beroep en carrièremogelijkheden, maagdelijkheid en sociale status zijn cruciaal. Vanmiddag een hele tijd lekker ontspannen gezeten op het dakterras van "de Italiaan" in het centrum van Leh. Alleen maar kijken naar alles wat zich op straat beneden ons afspeelt en ondertussen genieten van een lekkere pizza. Helaas is er vandaag in de hele stad geen internet mogelijk en gisteren ook al niet.
Tussendoor nog even door de oude stad gelopen, een doolhof van steegjes en smalle straatjes. Hier zijn de leukste winkeltjes te vinden, zowel van de Tibetanen als van de moslims.     
Photobucket
Winkeltje in de oude stad
Photobucket
Vlees kopen in de Fancy Shop
Photobucket
Kruidenverkoper die de kruiden uit zijn neus haalt
Op de parkeerplaats van ons hotel is er tegen de avond een zang- en dansvoorstelling van traditionele Ladakhische dansen. De voorstelling is bestemd voor een reisgezelschap uit Calcutta, maar wij worden ook uitgenodigd. En het moet gezegd dat ondanks de minder leuke achtergrond van geparkeerde auto's de voorstelling best leuk was en de hapjes en drankjes uitstekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten